Mijn naam is Tineke Devos. In 2009 studeerde ik af als vroedvrouw aan Katho Kortrijk. Alvorens definitief in het werkveld te stappen, besloot ik mijn kennis verder uit te diepen en behaalde ik zo enige tijd later het diploma Master in de Verpleeg- en Vroedkunde aan de UGent.

Na werk op de pediatrie, materniteit en binnen K&G besloot ik in 2012 aan de slag te gaan als zelfstandige vroedvrouw en aldus mijn zussen te vervoegen binnen de groepspraktijk. Als vroedvrouw heb ik ervoor gekozen om voluit te gaan voor de postnatale zorg. Dit betekent dat ik ouders van dichtbij begeleid in de kraamperiode (tot de leeftijd van 1 jaar). Elke keer is het voor mij een geschenk om ouders te mogen bijstaan na de komst van hun kleine spruit.

Naast mijn werk als zelfstandige vroedvrouw, werk ik eveneens als docent aan de Vives Campus Kortrijk. Naast het doceren en geven van praktijklessen, begeleid ik verschillende studenten op stage. Samen met mijn collega's probeer ik zo mijn steentje bij te dragen aan de vorming van de toekomstige vroedvrouwen.