Een fysiek of mentaal dipje maakt iedereen wel eens mee, maar door een gezonde levensstijl geraak je er snel terug bovenop. Door een gezonde voeding en voldoende te bewegen krijgen we alle voedingsstoffen binnen die een mens nodig heeft en de nodige energie om de dagelijkse taken uit te voeren. Een fit en gezond leven zorgt voor het gevoel dat je meer aankan. "Mens sana in corpore sano" (Een gezonde geest in een gezond lichaam)

Gezonde voeding is naast voldoende beweging een belangrijke pijler van een gezonde levensstijl. Een behandeling bestaat uit meer dan alleen voedingsadviezen. We creƫren een nieuw, gezond en haalbaar voedingspatroon dat op lange termijn vol te houden is en dat aangepast is aan ieders individuele noden en behoeften. Er wordt rekening gehouden met werk/gezinsituatie, gewoontes, gedrag, gevoelens, motivatie,... We streven naar een realistisch doel zonder drastisch te werk te gaan, kleine veranderingen kunnen al veel te weeg brengen. Doel is een verantwoord gewichtsverlies en behoud van je (lagere) gewicht.

Als basis van ieder voedingsadvies gelden de principes van de actieve voedingsdriehoek. De actieve voedingsdriehoek geeft weer wat een mens gemiddeld moet eten per dag om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die nodig zijn. Een gezonde voeding gebaseerd op de actieve voedingsdriehoek helpt bij het voorkomen van obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten (te hoge cholesterol), hoge bloeddruk, bepaalde kankers, constipatie,...